Team Tangorrion

Onze leraars voor seizoen April 2020 zijn Alberto & Fernanda.

Wil je graag iets meer weten over Niko en Belén, dan kan je hun website bezoeken: http://www.albertoyfernanda.com

 

  • LIZ & YANNICK Vanhove zijn de oprichters van Tangorrion.
Ze leerden hun eerste pasjes Argentijnse Tango in 2001 en na een verblijf van 2 jaar in Buenos Aires, richtten ze in januari 2010 Tangorrion op met als doel hun kennis van de authentieke Argentijnse Tango te delen.
In 2012 werden ze de Europese kampioenen Tango Salon, de vice-kampioenen Tango Escenario en finalisten van het wereldkampioenschap! Dit leidde de start in van hun internationale carrière.
Als ze niet aan het werken zijn in Buenos Aires zijn ze aan het touren in Europa of de US.
Na 8 jaar is Tangorrion een gevestigde waarde geworden in het Belgische tangolandschap waar menig tangodanser uit binnen- en buitenland reeds reeksen en/of workshops volgden. Begin 2018 beslisten Liz en Yannick om zich volledig toe te spitsen op hun internationale tournées en hun succesvolle tangoweken ‘Tango pour les Bon Vivants’ in Dordongne. (http //www.tangopourlesbonsvivants.be)
  • DIETER VANDEPUTTE & DAVY DESLOOVERE nemen de fakkel over.
Dieter en Davy runnen sinds september 2005 Life Danscenter in Izegem. Hun dansschool groeiende doorheen de jaren uit tot een gevestigde waarde in West-Vlaanderen. Titels op internationale formatiewedstrijden en succesvolle deelnames aan So You Think You Can Dance en Belgium’s Got Talent gaven een boost aan Life Danscenter. (www.lifedanscenter.be)
In de zomer van 2016 stapten Dieter en Davy in het huwelijksbootje en wilden een openingsdans in een stijl die voor hen nog onbekend was. Daarvoor klopten ze aan bij Liz en Yannick en leerden in het jaar voor hun huwelijk de Argentijnse Tango kennen. Ze waren meteen gebeten door deze pure en krachtige dans en besloten zich verder te verdiepen in deze mooie stijl.
Tangorrion had voor Dieter en Davy een speciale plaats in hun hart veroverd en ze moesten geen twee keer nadenken om zo’n prachtige school een tweede leven te schenken. Om alles organisatorisch bol te kunnen werken zaten Dieter en Davy met Eveline Verhaeghe rond de tafel om de dagelijkse werking van Tangorrion te kunnen managen.
Vanaf september 2018 nemen Eveline, Dieter en Davy de organisatorische fakkel over. Het principe blijft bestaan, namelijk elk seizoen komt er een internationaal koppel een seizoen Argentijnse Tango geven voor de verschillende niveaus.
  • EVELINE VERHAEGHE
Eveline volgde in haar kindertijd klassiek ballet en was van nature een bezige bij. Na haar schooltijd maakte ze succesvol carrière in de sales sector en kocht ze een huis, dat ze helemaal renoveerde tot een pareltje. De druk en stress om deze levensstandaard vol te houden gaf haar niet de voldoening die ze zocht dus besloot Eveline in de zomer van 2016 haar leven hier on hold te zetten en met de rugzak de wereld te gaan ontdekken. Ze boekte een enkeltje richting Azië en zou wel zien wat op haar pad kwam, zonder plannen, zonder doel.
Uiteindelijk trok ze anderhalf jaar doorheen Azië en Afrika. Ze werd bezield door yoga en kwam herboren terug naar België.
In België deelt ze graag haar nieuwe energie in de vorm van yogalessen en herbronningsweken. Alle info daarover vind je terug op haar website: www.evelineverhaeghe.be
Terugkeren naar de sales sector lag niet meer op Eveline haar pad. Dieter en Davy kwamen echter met een ander voorstel naar Eveline, namelijk de dagelijkse werking van Tangorrion opnemen ondersteund door Life Danscenter. Tango en Yoga liggen op een manier niet zo ver van elkaar. Alles komt neer op connectie: met elkaar, met onze omgeving, met onszelf. Eveline voelde onmiddellijk het vuur branden voor deze mooie school en sprong aan boord.